Välkomna

IMG_1815

Hej Kunder och vänner

Nu är salongen snart tolv år.

Jag  kommer att  börja blogga lite varje vecka om vad som händer och sker här på salongen Alven Skin Clinic och om olika behandlingar, hälsa, skönhet.

Hur bloggen utvecklas kommer varje vecka att visa.

Det känns naturligt att nu i Juni  börja skriva om solen och hur den påverkar oss.

Solen

IMG_1436

Vi människor älskar solen trots att vi alla blivit mer medvetna om vilken skada solen kan ha på vår hud. Den där känslan när den bruna färgen infinner sig, man blir varm och  känner sig väl till mods, allt detta gör att många dyrkar den på ett mycket ohälsosamt sätt.
Huden skyddar sig genom att bli förtjockad, den producerar melanin som fungerar som ett filter mot UVA strålning och är en av kroppens skyddsmekanismer.
Huden blir äldre och slappare med åren och det stämmer att hudens förändring är naturlig, men hur snabbt detta går beror både på generna som avgör det inre åldrandet och på hur vi lever.
Det som är intressant är att vi själva kan bestämma över vårt yttre åldrande och att det verkligen går att bromsa upp. Man har sedan länge kunnat identifiera att den värsta fienden nämligen är solstrålarna. Vi ser hälsosamma ut och man känner sig väldigt fräsch när man är brun och på kort sikt frisätts det fria radikaler i huden som ger ett välmående. Jämför man den ljusa huden på insidan av armen med framsidan på handen ser man en väldig skillnad på hur huden påverkas av solen

Så hur ska vi då tänka kring vårt solande?

Det handlar mycket om var du är och när du är där…
Starkast är strålningen under sommaren och på sydliga breddgrader.
Höjden över havet är en annan faktor, luften blir tunnare högre upp och släpper igenom mer UV strålning, snö reflekterar 80 % av strålarna.
Vatten och vit sand reflekterar även de solstrålarna
UVA strålarna håller i stort sett samma styrka hela dagen men UVB strålarna är som starkast 11-15.  Vi behöver anpassa vårat skydd till var vi är och till tiden på dagen. Helst bör du nog undvika att vistas direkt i solen några timmar mitt på dagen. 

I nästa inlägg kommer jag skriva om om UV strålar och solskydd.

På återseende /Annika

Välkommen att följa mig

Annika

Kommentera